Yeni Normal: Teknoloji Sonrası Kent ve Dünya Görüntüleri
‘Yeni Normal’ sanatçının 2014 yılında başladığı ve hala devam ettirdiği fotoğraf serisidir. Bu seri, Türkiye’deki yıkım, yeniden yapma ve coğrafi anlamda kaotik durumun yarattığı kafa karışıklığını kişisel bir perspektiften kaydetmek ve arşivlemek ister.
Bu arşiv, yıkım görüntüleri üzerinden yeni ve teknoloji sonrası dünyanın neye benzeyeceğiyle ilgili kehanet niteliğinde bir gelecek imgesinin öncül görüntülerinin peşine düşer.
Lewis Mumford’dan hareketle bugünkü teknoloji bütünüyle kaynak çıkarmaya, özellikle de delip deşerek ekosistemleri harabeye çevirme faaliyetlerine dayalı bir paleoteknik paradigmaya bağlıdır. Sanatçı teknoloji olgusunu bu bağlamda dünyayı yıkıma götüren, henüz tamamını kavrayamadığımız ve Timothy Morton’un deyimiyle büyük bir hipernesne olarak ele alır.
Dolayısıyla bu proje Türkiye’deki yıkım ve çıkarma durumunun farklı alanlar ve teknikler üzerinden gerçekleştirildiği bir dizi araştırmayı içerir. Aliağa gemi söküm tesisi, kum ocakları, endüstri bölgeleri ve etrafında oluşan çeper bölgeler ve diğer örnekler üzerinden yıkım endüstrisinin izini sürer. Open source intelligence (OSINT), bilimsel kaynaklar, tanıklıklar ve hikaye kayıtları gibi yöntemlerle veri biriktirip, görsel ve işitsel bir son ürüne dönüşmeyi amaçlar.