Büyükada Şarkı Hatları, bitkilere, toprağa, böceklere ve kuşlara ev sahipliği yapan ve Prens Adaları’nın büyükelçisi gibi, Marmara Denizi’nde seyreden bir yüzer bahçe. Hem bir tasarım projesi hem de bir yolculuk olan bu bahçe, seferi sırasında, insanlara ve hayvanlara, etkinliklere ve sohbetlere ev sahipliği yaparak, takımadalara özgü yaşamın ve öykülerin yerleştiği bir göçebe pavyona dönüşecek.
Takımadaların ekolojisinin ve çok kültürlü dilinin temsilcisi bir Akdeniz bahçesi olarak tasarlanan bu yapıda üç kurulum yer alıyor: adaların topraklarını temsil eden dünyevi bir platform; Büyükada’da toplanmış deniz kabukları ve kayalardan yapılmış denizel – terrazzo bir masa; göçmen kuşların ve martıların dinlenmesi için, tünekler ve kuş yemliklerinden oluşan bir ızgara. Yolculuğun sonunda, heykel öğelerinden oluşan triptik, bahçedeki bitkilerle birlikte Adalar’a bağışlanacak ve Büyükada’ya kalıcı olarak yerleştirilecek.
Avrupa ve Asya boyunca deniz kıyısındaki kentleri ve ritüellerini birbirine bağlayan su pavyonu geleneğinin bir parçası olan Büyükada Şarkı Hatları başka türlerle karmaşık ilişkilerimizin bir araştırması niteliğinde: Bahçe, yolculuğu boyunca, çeşitli öykülerin ve türlerin, mekânların ve insanların, tarım biçimlerinin yaşayan bir günlüğü olacak ve Adalar’ın ve ekolojilerinin canlı büyükelçisi işlevini görecek.
Studio Ossidiana tarafından tasarlanan ve adaların benzersiz toprağı ve mineralleri üzerine yürütülen araştırmalara ev sahipliği eden yüzer bahçe, Genç Küratörler Grubu, Dünya Mirası Adalar, İstanbul Açık Radyo ve Deniz Yaşamını Koruma Derneği’nin ortak programıyla canlanıyor. Büyükada Şarkı Hatları Studio Ossidiana (Alessandra Covini, Giovanni Bellotti with Sze Wing Chan, Marie Saladin, Lyubov Viller, Mariagiulia Pistonese, Daniel Marshall), Sera Tolgay, Derya Tolgay, Şirin İskit, Daniel Marshall, Merve Yücel, Kerim Bayer ve Ahmet Topbaş’la birlikte gerçekleştirdi.